Kind –Read More


Hulp vragen is geen zwaktebod. Problemen kunnen om allerlei redenen ontstaan. Bijvoorbeeld na scheiding of overlijden van geliefd persoon. Het kan ook zijn dat het kind niet de “juiste aandacht” krijgt, omdat er een ziekelijk broertje is of het kind erna is veel slimmer of assertiever …. Dan gaat het over verwachtingen. Kinderen zijn loyaal naar ouders en willen graag hun verwachtingen waarmaken. Wat ik jammer vind, is dat er zo snel labels geplakt worden op kinderen. Ik adviseer eerst systemisch te kijken, dus naar de hele thuis-situatie. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat je kind wil uitdrukken met dit gedrag? waar hij/ zij (nog) geen woorden voor heeft? Wat zit er werkelijk verstopt onder het “probleem-gedrag”?

Om je te helpen de communicatie te verbeteren, kan ik een Afstemming doen op je kind. Via een foto ga ik “in gesprek”  met hem of haar. Dan “vertelt het kind zelf” wat het wil veranderen in zijn/ haar leven, waardoor het gelukkiger kan worden. Je kind geeft misschien aan dat het liever rustig thuis wil spelen in plaats van dan weer hier heen, daar heen. Of dat mama heel lief is, maar alles is erg onduidelijk, de ene keer mag dit, de andere keer dat. Of het kind voelt spanning tussen papa en mama. Ieder kind heeft zijn/ haar eigen aanleg, door de omstandigheden worden bepaalde kwaliteiten geactiveerd, andere sneeuwen onder.

Als je kiest voor een Helende Reis,  ga jij als ouder zelf “in gesprek”  met je kind. En tegelijkertijd werk je aan jouw eigen onverwerkte emoties, overtuigingen, patronen.  Vanaf een jaar of 6 kan je kind zelf een Helende Reis doen.
In een gratis Intakegesprek kan ik je uitleggen hoe ik te werk ga.