Ouders- Read More


Wat is er mooier dan dat jij zelf iets voor je kind kan doen/ zelfs oplossen. Het gaat het er niet om, dat jij als ouder het niet goed zou doen en dat jouw kind daardoor probleemgedrag vertoont.  Ik ga er van uit dat jij als ouder heel veel van je kind houdt. Er speelt altijd meer mee dan zo op het eerste gezicht. Als er bv. onenigheid is met je partner over de opvoeding, dat komt meestal omdat beide ouders een eigen (opvoed)cultuur mee brengen. Jij bent bv. toegeeflijk en je partner is bot in jouw ogen. Dat geeft extra spanningen. Jouw kind voelt nu eenmaal alles aan. Daar kan je kind geen woorden aan geven, het kan alleen maar reageren door “onbegrijpelijk gedrag”. Je kunt vast komen te zitten met je kind in een negatief patroon, zodat alles muurvast lijkt te zitten.
(V)echtscheiding, rouwverwerking, werkeloos raken, spanning, stress, veel kan van invloed zijn. Ik kijk altijd systemisch, dwz. naar het hele plaatje en de hele context: Jouw reactie op je kind heeft nogal eens te maken met eigen ervaringen van toen jij zelf kind was. Zit jij zelf wel lekker in je vel of ben je van binnen onzeker? Heb jij moeite met grenzen stellen, consequent zijn? Of wil jij juist die Perfecte opvoeder zijn? Waar komt dat vandaan?
We focussen ons dus niet alleen op het probleem van je kind, dat maakt dat het “probleem” juist kan uitgroeien tot iets heel groots. Trek dus vroegtijdig aan de bel. 

Emotiewerk helpt daar bij. Dáár ligt de sleutel, ruim eerst jouw eigen oude pijn op. Daarmee verbetert de relatie met je partner, je kinderen, opa en oma èn met jezelf. Ik leer je geen trucs, nee, je ruimt op en je bent het echt kwijt. Je kunt daarna, zowel thuis als op je werk, beter je grenzen aangeven of nee zeggen. Je voelt je vrijer in je doen en laten, je vat niet alles meer persoonlijk op, kunt meer genieten, loslaten… en er meer voor je kinderen zijn. Als jij als ouder VRIJ bent, straalt dat af op je kinderen.

Een Afstemming kan veel duidelijk maken. Dat geeft meteen duidelijke handvatten om de problemen aan te pakken.
Omdat ieder mens en iedere situatie uniek is, is ook mijn begeleiding voor iedereen anders.
Vragen? Kom ze gerust stellen.
Ik nodig je uit voor een gratis Intakegesprek.