Luisterkind Werker


Logo-Luisterkind-werkers      De opleiding tot Luisterkind Werker  heb ik gedaan bij Diana van Beaumont. Ik vind het een fantastische aanvulling op de Helende Reis. Een Afstemming maakt snel duidelijk wat er aan de hand is.

Bij een afstemming stel ik me via een foto helemaal open voor de persoon die op de foto staat. Een kind of een volwassen, die niet (meer) verwoorden kan wat hij/ zij wil. Aan de hand van een vraag of probleem ga ik “in gesprek” met die persoon. Ik zie of hoor wat hij/ zij zelf wil veranderen in het leven, waardoor hij/ zij gelukkiger kan worden.

Aan wat voor problemen moet je denken?
Bij kinderen: slechte concentratie, boosheid,  slaan en schoppen,
bedplassen, problemen met eten/ niet willen eten, huilend wakker worden, gepest worden, onzekerheid, niet of nauwelijks spelen, gesloten zijn, niet kunnen slapen, faalangst of andere angsten… alles is mogelijk. En kom er maar eens achter als vader en moeder wat hier de oorzaak van is.
Bij volwassenen kun je denken aan dementie/ Alzheimer, als die persoon niet (meer) in staat is om te praten en te verwoorden wat belangrijk is.

Stuur een foto waar het kind/ de volwassene alleen op staat via email en vertel iets over hem of haar, over de situatie en stel al je vragen. Daarmee ga ik aan de slag. Alleen ouders mogen toestemming geven voor de afstemming. Als een kind 10 jaar is, zal het zelf ook toestemming moeten geven. Dus niet een lieve oma of een belangstellende leerkracht. Zij zijn niet gemachtigd om een afstemming aan te vragen. Omdat een afstemming via een foto gaat, is het niet belastend voor betreffend persoon. Je hoeft niet naar mij toe te komen. Ik doe mijn Afstemmingen bij baby’s, kinderen en jongeren van 0 – 18 jaar/  en bij volwassenen en ouderen.

PS. De Luisterkind methode is ontwikkeld speciaal voor kinderen, en kan daarnaast ook ingezet worden voor volwassenen en ouderen, die niet (meer) kunnen verwoorden wat hen dwars zit. Daarvoor heb ik de Levensbrug module gevolgd.