Over mij


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben Margot de Hoest en ik begeleid volwassenen, kinderen en hun ouders met de Journey-methode . The Journey heeft mij geholpen mijzelf te vinden. Speciaal voor 60-plussers geef ik de cursus  Opgeruimd Ouder Worden. Dat is een onderwerp dat mijzelf raakt. Ik voel echt dat ik in een andere fase van mijn leven zit, mede doordat ik voor de tweede keer oma ben geworden. Het raakt mij, als ik hoor dat niet door iedereen een gezonde en mooie “oude dag” gevierd kan worden. Het opruimen van jouw emotionele ballast kan jou, 60-plusser, daar heel goed bij helpen.

Waarom ben ik coach geworden?
De Helende Reis of Journey betekent voor mij heel veel. Het heeft mijn leven verrijkt en verdiept. Dankzij the Journey heb ik zoveel ballast opgeruimd, dat ik een ander mens ben geworden: vrijer, spontaner, opener, completer!  Ik  ben een gelukkig en vrij mens geworden. Daar wil ik graag anderen van laten mee genieten. Iedereen draagt van alles mee in zijn rugzak, ik noem dat jouw ballast. The Journey bleek voor mij de perfecte methode om die ballast op te ruimen. Inmiddels werk ik ook met  de Luisterkind methode. Ik gebruik het Enneagram om uit te zoeken door welke bril jij de wereld bekijkt. Een effectieve combi. 

Mijn droom:
Ik zou het fantastisch vinden als iedereen zijn ballast ging opruimen. Als we allemaal VRIJE mensen zijn, kunnen we naar een betere wereld toegroeien, met ruimte voor iedereen, vol compassie en liefdegeluk en vergeving. Lees meer in mijn blogs
Ik hield een presentatie tijdens de Pecha Kucha Night in november 2013 alweer in Hilversum: “Ruim je ballast op”. Ik geef daarin kort een paar voorbeelden van kinderen met “een probleem”. Toen ook de ouders een Helende Reis deden, verdwenen de problemen van de kinderen.
Ruim je ballast op:  www.pechakucha-hilversum.nl/Margot 

Mijn zoektocht
Na een persoonlijke crisis begon mijn “zoektocht naar  mezelf en het leven”. Al zoekend kwam ik terecht via reguliere therapie, bij de Anthroposophie met Kunstzinnig werken. Daarna kwam vergeving. Eerst bij Edith Stauffer en daarna bij  Brandon Bays (zij is de grondlegster van de Helende Reis of  the Journey, en werkt samen met haar man en zakenpartner Kevin Billett ). Ik leerde hoe ik kan vergeven en oude pijn loslaten, en hoe ik anderen daarbij kan begeleiden. Ik voel mij een VRIJ mens.

Video VERGEVING, dat doe je voor jezelf

Mijn werkwijze:
In mijn coaching merk ik iedere keer weer, dat mensen in hun REIZEN het kind in hen zelf tegen komen. Zeker ook als je zelf vader of moeder wordt. En dat volwassenen in hun Helende Reizen bijna altijd werken aan overtuigingen en onverwerkte emoties van de tijd dat zij zelf kind waren. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt. Neem het voorbeeld van een 60-jarige vrouw die in de praktijk kwam. Zij zat nog steeds vast zit in de patronen met haar moeder, die in een zorgcentrum zat. Nadat zij haar irritaties naar haar moeder nader had onderzocht in een Helende Reis-proces, kon ze die door vergeving loslaten. Zij kreeg eindelijk rust. Ze kon beter haar grenzen aan geven en stond niet meer onmiddellijk “in de startblokken” als moeder iets vroeg. Ze had nu veel meer begrip en liefde voor haar moeder.

Verder over mij …
Ik ben getrouwd en heb 2 volwassen zoons en een kleinzoon en kleindochter. Ik hou van wandelen en fotografeer graag de verschillende seizoenen. De foto’s van deze site heb ik zelf gemaakt  op de Hoorneboegse heide, dat is mijn achtertuin. Mijn foto’s gebruik ik daarna weer om ze met acryl te schilderen. De foto op deze site van het water komt van een reis naar Canada. Ik schrijf graag BLOGS om mijn levensmissie en visie met zoveel mogelijk mensen te delen: dat het mogelijk is los te komen van pijn en verdriet uit het verleden. Daar is geen leeftijd voor.

 Opleidingen en workshops:

 • Docent Lager Beroeps Onderwijs, tekenen en textiele werkvormen 1973-1990
 • Kunstzinnige therapie en Psychosynthese, Cochenille 1992-’95
 • Vergever, Edith Stauffer, 1992
 • Kunstzinnig Counselen bij Robert van der Togt, 1995-’96
 • De Helende Reis-methode of  the Journey, Brandon Bays, 2005-’06
 • Enneagramcoach bij van Kempen Impuls, 2007
 • Creationcoach bij Albert Jansen, 2008
 • Familie-constellaties 1-op-1, NTi NLP, 2014
 • Luisterkind Werker, Diana van Beaumont—  2015- ’16
 • Medische Basis Kennis HBO, Albert Jansen 2014, erkend door CPION
 • Voedingstherapie, Civas-instituut 2011
 • Werken met tekeningen, Elisabeth Kübler-Ross Stichting
 • NLP, Mindfulness, EFT

  Beroepsverenigingen:

 • NVJP: Nederlandse Vereniging voor Journey Practitioners
 • Luisterkind Werker

dsc01272

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *